26 maj 2012

Hur lång tid kan det ta, egentligen?

En väl så berättigad fråga, jag menar en renovering kan ju ta hur lång tid som helst eller som i vår fall med vår vindsvåning, 7 månader. Det är i sanningens namn inte faktisk arbetstid men från när killarna kom och rev ut heltäckningsmattan i rummet och plastmattan på toaletten tills vi var klara att börja möblera så tog det 7 månader.











Voila le résultat. Vi har gjort mycket själva men även haft hjälp av professionella hantverkare. Det har varit ett jobb som vi inte visste när vi började hur resultatet det skulle bli. Vi har under resans gång arbetat oss fram till det. Peter har hängt i takbjälkarna och laserat taket, vi har målat väggarna, vi har haft hantverkare som har lagt parkettgolvet efter som det var en vattenskada så det var försäkringsbolaget som stod för det.














I badrumsdelen ha vi bytt ut toalett, duschkabin och handfat. Det är en ny vägg vilket gör att den delen är större nu och mer rymlig.



Det har varit ett äventyr, samtidigt som det har varit en kamp med att få allt att bli "rätt". Att få företaget som skulle göra de jobb som vattenskadan hade orsakat att göra dem i tid. Samtidigt har det varit en upplevelse att göra en stor del av arbetet själva, med hjälp av en fransk hantverkare som jobbar på timme. Han har hjälpt oss med materialval och råd och tips, samtidigt som han har gjort eljobben.
Vi är stolta över resultatet och stolta för att vi har klarat av det.


Efter avslutat arbete är det dags för städning, högt som lågt. Det blir slipdamm även uppe i taket och då är det bara att klättra upp. Nu är det bara "piffet" kvar, som de säger på alla inredningsprogram på tv. Vi har gjort en del innan, målat sängbord och lilla byrån, t ex och en av enkelsängarna som har blivit grå istället för brun. Men lite "piff" får det nog bli.

Men vi är i gång med nästa projekt redan, eller egentligen en förlängning av detta. Vårt trapphus ska målas Peter har börjat med det vita överst. Sen kommer det att bli "bone" som mer ser grått ut och närmast trappan "cappuccino".


Det krävdes lite byggande för att kunna måla i trapphuset högst upp. Men Peter klarade det galant.

Men även nästa projekt är på gång, en renovering av badrummet i Stallet. I går startade jobbet med att även uppgradera standarden där. Vi har anlitat vår "hus rörmokare" Sarl Puchaud William för jobbet.
Hittills har de alltid levererat det de lovat och på utsatt tid så vi tror inte att vi kommer att bli besvikna denna gång heller. Det var de som fick rycka in och hjälpa oss på Vinden också med installationen av badrumsdelarna. Mest imponerade blev vi igår av Mr Plombiers skicklighet i att backa in den stora bilen i vår trädgård.


Vi hoppas att vi kommer att bli lika imponerade av hans arbete.




1 kommentar:

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.